Raza de speranta

"Sa faci intotdeauna numai ce este bine si Dumnezeu te va ajuta" de Felicia Mircea

O ROMÂNIE CONDUSĂ DE-ALE -ESCU

Posted by fmircea pe 9 Ianuarie 2011

Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Este un blestem ? Este o soartă ? Amintindu-i nu mă refer la faptul că numele „marilor conducători” ar avea vreo „importanţă”, dar raportând la cum a arătat şi arată ţara, denotă că nu au fost de bun-augur pentru noi.
Societatea românească s-a degradat la maxim, datorită pe de o parte comunismului, iar pe de altă parte aşa zisei democraţii. România este de la an la an o societate tot mai schizoidă, adică caracterizată de un comportament bizar, înclinat spre izolare.
Unii poate sunt nostalgici după perioada comunistă, gândindu-se la faptul că aveau asigurat un salariu şi de asemenea o locuinţă. Aveau toate astea şi de asemenea şi securitatea, dar gândiţi-vă la lipsa libertaţii de exprimare şi la foametea impusă. Alţii sunt mulţumiţi de democraţia actuală deoarece au asigurat necesarul existenţei şi, nu numai atât, chiar prisosul. Toţi vor să ajungă repede bogaţi, dar o minimă prosperitate, la cantitatea de muncă şi de stres, îi costă mult şi în special sănătatea.
Niciuna din cele două forme sociale nu este valabilă pentru România. Pentru români este nevoie de o societate în care oamenii să aibă toţi asigurat traiul zilnic, fără grija zilei de mâine, iar cei muncitori şi inteligenţi să iasă în evidenţă şi să aibă posibilitatea să urce pe scara ierarhică din punct de vedere social, economic şi material.
După multele maşini care se perindă pe străzi, printre care multe foarte luxoase (gata să te spulbere, pentru singurul motiv de a-i fi încurcat în grandomania lor fără limite) şi multele vile care au apărut ca ciupercile după ploaie, nu ai zice că ţara o duce prea rău. Cine îşi permite atâtea vile şi maşini într-o ţară despre care se spune că este mutilată? Atunci de unde această nemulţumire materială a românilor?
De ce nu putem să îmbrăcăm această existenţă a noastră cu o aură a bunăstării şi a mulţumirii sufleteşti? Motivul pentru care nu beneficiem de această bunăstare este acela că nu au fost create condiţiile necesare.
Pentru asta este nevoie de un preşedinte, ministri şi de colaboratori cu calităţi multiple, cu o personalitate puternică, buni organizatori, buni administratori şi să fie cei mai reprezentativi din punct de vedere profesional, moral si spiritual ( pentru că spiritul joacă un rol foarte important în coordonatele unui om).
Este incredibil că s-a ajuns aici. Ruşine pentru dezastrul şi degradarea în care a ajuns ţara. Ruşine pentru ce a ajuns învăţământul, sănătatea, educaţia, televiziunea ( care aleargă după senzaţional, ignorând valoarea), ordinea publică, respectul faţă de oameni, respectul oamenilor unii faţă de alţii. Agricultura vai de ea, turismul o glumă proastă, sportul este repetent, drumurile sunt omor cu premeditare. Pe oameni aproape nu-i mai motivează nimic decât interesul propriu. Te întâlneşti la tot pasul cu vulgaritatea, lipsa de speranţă, insecuritatea. Toate formele de politeţe, de bun-simt, care îţi îmbogăţesc vocabularul, par să fii ieşit din uz. Lumea care se „descurcă” este mereu grăbită, repezită şi nu mai are timp să te asculte sau măcar să ia cunoştinţă că existi. De majoritatea adolescenţilor să te fereşti, pentru că autocontrolul verbal şi fizic nu mai funcţionează, demolează autenticul şi frumosul.
Toţi au dus şi duc ţara spre un viitor negru, dacă se mai merge pe drumul pe care l-au apucat. Dar sunt conştienţi conducătorii de drumul ales? Ce se poate face pentru a preveni dezastrul şi mai mare al ţării? Există vreo coordonare, vreun plan cu privire la acest lucru?
Nimeni nu va veni să ne salveze ţara, asta trebuie făcută din interiorul ei, de către români. Nu prin manifestaţii, greve si multă gălăgie se va putea face ceva. Acestea pot reda numai nemulţumirile oamenilor, nicidecum nu vor constitui o rezolvare.
Ne comparăm întotdeauna cu străinătatea, dar suntem departe, deoarece ei au salarii mari şi preţuri mici, iar la noi este viceversa. Ca la români, să nu cumva să ieşim din şabloanele de degradare, bine stabilite.
Dar cine o fi vinovat pentru toate câte se petrec în România? Ştiu, am găsit vinovatul. „Extratereştrii” sunt de vină, „bată-i să-i bată”. Aceşti invizibili care ne ghicesc gândurile şi nu ne lasă să ne organizăm cum vrem. Lor trebuie să le venim de hac şi sunt convinsă că vom găsi metodele să-i anihilăm.
Procedeul de soluţionare a problemelor este mai complicat şi mai ştiinţific şi nu va putea fi făcut de oricine, ci de către cineva anume care se pricepe şi cunoaşte în profunzime metodele de rezolvare. Se va putea realiza acest lucru, dar nu imediat, ci după o anumită perioadă.
Trăim cu speranţa în mai bine şi că ceea ce ne dorim se va înfăptui odată şi odată. Ea ne însoţeşte întotdeauna şi constituie un pilon pentru susţinerea noastră morală. A spera este o binefacere pentru sufletul nostru, de prea multe ori dezamăgit.

Anunțuri

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogeri au apreciat asta: