Raza de speranta

"Sa faci intotdeauna numai ce este bine si Dumnezeu te va ajuta" de Felicia Mircea

AL PATRULEA RAZBOI MONDIAL

Posted by fmircea pe 21 decembrie 2010

Se tot vorbeste de atata timp de izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial. Ba ca a fost prezis de baba Vanga, ba de Nostradamus, ba de cartea Apocalipsei, care spune ca atunci cand Eufratul va scadea este primul semn ca se va declansa razboiul. Eufratul a scazut de foarte multa vreme datorita sistemelor de irigare facute de catre turci, asta ducand la desfiintarea multor ferme situate de-a lungul apei.
Omenirea a uitat ca cel de-al treilea razboi mondial a avut loc si a purtat numele de „ Razboiul rece”, care s-a incheiat cu victoria americanilor. Acest razboi, este adevarat, nu a fost purtat cu arme conventionale si nu s-a dus pe un teritoriu bine delimitat, dar a avut metode mult mai sofisticate si a antrenat mai multe tari, facand totodata foarte multe victime. Acum in cel mai rau caz vom avea de-a face cu cel de-al patrulea razboi mondial.
Suprematia militara a planetei este impartita intre doua blocuri, unul format de SUA-NATO-ISRAEL si celalalt de RUSIA-CHINA-IRAN-COREEA DE NORD. Balanta puterii inclina spre primul grup, asta fiind evidentiata si prin desfasurarea si stocarea de sisteme avansate de arme in foarte multe zone de pe glob, avand ca obiectiv tinerea sub observatie a grupului rival si a aliatilor lor.
Nu numai tarile care au aderat la NATO participa la aceasta inarmare deliranta. SUA a gasit o metoda de atragere si a altor tari, sub forma de „ajutor militar”. Astfel tari ca India, Singapore, Vietnam, Indonezia si Coreea de Sud prin inarmarea lor au ca obiectiv tinerea sub observatie a Chinei. Amplasarea de armament in partea de sud-est si est a Asiei, cum ar fi Peninsula Coreeana, Marea Japoniei, Stramtoarea Taiwan, Marea chinei de Nord, are ca obiectiv monitorizarea continua a Chinei si a Coreei de Nord.
Pentru tinerea sub observatie a Rusiei s-au desfasurat forte militare sub forma de rachete Patriot in Polonia, de avertisment in Cehia, Bulgaria, Romania. Dar tara cea mai vizata din grupul rival este Iranul, iar pentru monitorizarea ei s-a recurs la inarmarea unor tari cum sunt Bahrein, Kuweit, Qatar, Emiratele Unite. Deoarece cea mai periculoasa tara a globului, din punctul de vedere al grupului SUA-NATO-ISRAEL, este Iranul, practic aceasta tara a fost inconjurata de forta armata, nu numai terestra, dar si navala, inclusiv submarine israeliene plasate in Golful Persic. Grupul militar predominant in frunte cu SUA au instalat in tarile care au aderat la NATO sisteme de aparare antiracheta, nemaipunand la socoteala implementarea focoaselor nucleare.
Aceasta rivalitate a puterilor si masiva desfasurare de forte militare in puncte strategice i-a facut pe oameni sa creada ca se afla in pragul unui razboi mondial. Din diversele avertismente ale SUA indreptate spre Iran, nu a fost greu de dedus care va fi principala tinta a atacului. De acelasi tratament ar beneficia si Siria si Libanul. Irakul si Iranul intrasera de mult in planul militar al Pentagonului. Problema Irakului a fost rezolvata din punctul lor de vedere, dar obiectivul Iran este mai greu de atins.
Sa fie oare omenirea, datorita dorintelor meschine ale marilor puteri militare la rascrucea unui razboi mondial?

ATACAREA IRANULUI

De ce Iranul este tinta mult ravnita? Si cum sa nu fie daca bogatiile de petrol si gaze naturale ale lui sunt atat de ravnite de SUA si Anglia, iar pentru a pune mana pe ele trebuie sa elimine influenta Chinei si Rusiei in regiune.
Atacarea Iranului ar inflama intreaga zona si ar duce la un razboi care va arunca in lupta armament foarte sofisticat. Sa nu

uitam ca in Asia sunt deja trei focare de razboi si era cat pe aci sa fie si un al patrulea, prin bombardarea Coreei de Nord de catre Coreea de Sud.
Asa zisul obiectiv declarat de grupul SUA-NATO –Israel, il reprezinta instalatiile nucleare ale Iranului, dar se presupune ca atacul ar viza si infrastructura militara, civila, sistemele de transport, fabricile, cladirile publice, intr-un cuvant nimicirea totala a Iranului.

INFLUENTA MASS-MEDIEI ASUPRA OPINIEI PUBLICE

Mass-media prin puterea pe care o detine ar trebui sa aiba rolul de informare corecta, pe cand ea nu face altceva decat sa manipuleze opinia publica dupa bunul plac. Astfel a tratat Iranul ca pe o amenintare la adresa securitatii globale datorita pretinsului sau program de inarmare nucleara. Pe baza caror informatii? De la fata locului sau primite de la marile puteri militare, care au pe zi ce trece o mai mare putere in ce priveste deciziile pe glob.
Daca Iranul este un asa specialist in procesele nucleare de inarmare, de ce nu este cooptat intr-o organizatie militara mondiala, de exemplu NATO si sa se ocupe cu mentinerea pacii in zona?
Multi cred ca invadarea Iranului va fi o copie fidela cu cea a Irakului. Ceea ce nu este adevarat, deoarece intre cele doua tari sunt diferente foarte mari din multe puncte de vedere. In primul rand Iranul este un popor bogat in rezerve de petrol si gaze naturale si mai are si de partea sa niste aliati puternici care i-ar sari in ajutor daca va fi atacat. Adevarata amenintare la adresa securitatii globale nu este Iranul deoarece totul se poate aplana la nivel diplomatic, ci ea provine de la alianta SUA-NATO-Israel, datorita dorintei acestora de suprematie, posesie si expansiune.

Nu inteleg de ce omenirea este atat de infricosata de izbucnirea unui razboi mondial, deoarece tarile planetei se afla intr-un continuu razboi mondial. Este adevarat nu cu arme conventionale ci un razboi dus prin metode inedite si anume de dominare economica, tehnologica, cibernetica, alimentara, electronica, stiintifica etc. Tarile care folosesc aceste metode pun stapanire pe popoarele lumii sub pretextul de ajutor, profitand de incompetenta si naivitatea conducatorilor lor.
Planeta nu cred ca va mai cunoaste un alt razboi mondial conventional, deoarece conducatorii marilor puteri stiu ca un astfel de razboi ar fi fatal si pentru ei, iar interesul lor este sa domine si nu sa se autodistruga.

Un răspuns to “AL PATRULEA RAZBOI MONDIAL”

  1. FRA. DAVID said

    ;EU VREAU SA VA SPUN CA AL 3 LEA RAZBOI MONDIAL VA FI CAND ULTIMUL LIDER[ ANTICRIISTU] VA PRELUA PUTEREA SI VA INSTAURA NOUA ORDINE MONDIALA SI VA INTRA IN TEMPLU CARE VA FI RIDICAT. SI VA DARAMA MOSCHEA DIN IERUSALIM ATUNCI TARILE ARABE VA PORNI RAZBOIUL.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: