Raza de speranta

"Sa faci intotdeauna numai ce este bine si Dumnezeu te va ajuta" de Felicia Mircea

ATENTIE! EXPLODEAZA TELEFOANELE MOBILE

Posted by fmircea pe 29 septembrie 2010

Milioane de oameni folosesc telefoanele mobile ( celulare), care sunt niste instrumente minunate, fiind o inventie moderna foarte utila. Un telefon mobil este un dispozitiv electronic portabil folosit in general pentru comunicatii personale la distanta.

DESCOPERIREA TELEFONULUI MOBIL

Inventatorul primului telefon mobil este considerat MARTIN COOPER, manager de sistem la Motorola. Primul apel de pe un telefon mobil a fost facut de Cooper in 1973.

MARTIN COOPER CU PRIMUL TELEFON MOBIL

Abia in 1983 Motorola a prezentat primul telefon mobil comercial din lume. Nu oricine si-l putea permite. Costa 3995$, masura 330 mm lungime si cantarea aproape un kilogram- o adevarata caramida. Durata de incarcare a bateriei se ridica la 10 ore si puteai sa vorbesti maximum 30 de minute. Raportand la telefoanele mobile ale momentului, primul telefon mobil starneste reactii ilare, dar sa nu uitam ca in cursa catre ideal pornim intotdeauna de jos.
Acesta a fost inlocuit cu unul mai elegant avand o clapeta care acoperea tastatura. Cu ea deschisa ajungea la 229 mm lungime, avand 303 grame si permitea purtarea lui in buzunar

AL DOILEA TELEFON
MOBIL, MAI PERFORMANT

TELEFOANELE POT EXPLODA

Cu toate ca telefonul mobil a devenit indispensabil, trebuie sa fim constienti de faptul ca acesta poate fi un instrument periculos.
Nu vorbiti niciodata la telefonul mobil in timp ce este in priza de acasa, la birou sau in masina, la incarcat. Noi incarcam de obicei telefoanele noastre in cea mai mare parte in timpul noptii, dar ocazional si ziua acasa sau in masina folosind incarcatorul auto. Pentru siguranta, in momentul in care vorbiti la telefon, debransati-l de la priza electrica.
Va redau unul dintre cazurile de explozie a telefonului mobil care a dus la deces. O persoana a pus la incarcat telefonul sau mobil la domiciliu, dar in acel moment l-a sunat cineva, iar el a raspuns cu telefonul conectat la priza. Dupa cateva secunde o energie electrica curgea prin telefonul mobil, iar tanarul a fost aruncat la podea cu o bufnitura grea. Telefonul explodase. Parintii au ajuns in camera, dar l-au gasit inconstient, cu bataile inimii slabe si degetele arse. A fost dus de urgenta la spital, dar acolo a fost declarat decedat.

EXPLOZIA TELEFONULUI MOBIL

ALTE EFECTE NEGATIVE

Telefonul mobil nu numai ca explodeaza, dar mai produce si alte efecte negative. Utilizarea frecventa a telefonului mobil creste riscul de cancer de gura, comparativ cu persoanele care nu au utilizat un telefon mobil., potrivit unui studiu realizat in Israel si publicat in American Journal of Epidemiology. De asemenea folosirea lor pe termen lung ar putea avea o legatura cu unele forme de cancer de creier si de ureche, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu condus de Word Heath Organisation.
Persoanele care utilizeaza cel mai frecvent telefonul mobil prezinta cele mai mari probabilitati de a dezvolta tumori ale glandelor parotide, ea fiind o glanda salivara situata in spatele gurii. De asemenea se dezvolta o tumoare pe aceeasi parte a capului unde se tine de obicei telefonul, adica cancere la creier si la ureche.

STUDII PRO SI CONTRA

Majoritatea studiilor au analizat modul in care actioneaza campurile electromagnetice asupra tesuturilor din organism. Totusi nivelul campurilor este prea mic pentru a provoca incalzirea tesuturilor, in schimb unele studii au scos la iveala faptul ca aceste campuri electromagnetice au puterea de a rupe legaturile chimice din interiorul celulei sau de a distruge ADN-ul.
Unii specialisti spun ca nu se cunosc inca modurile in care telefoanele mobile interfereaza cu organismul. Studiile anterioare asupra asocierii intre utilizarea telefoanelor mobile si cancer au dat rezultate amestecate. Majoritatea studiilor nu au scos la iveala dovezi ale unor serioase riscuri in ceea ce priveste sanatatea.
Cercetatorii israelieni au recomandat precautie in analizarea rezultatelor si efectuarea unor studii suplimentare.
O modalitate de reducere a riscului, deci implicit de aparare, ar fi folosirea unor dispozitive hands-free si utilizarea moderata a telefonului mobil.

Reclame

Un răspuns to “ATENTIE! EXPLODEAZA TELEFOANELE MOBILE”

  1. Blog de blogosfera romaneasca
    Ai un blog Dofollow ? Daca da… atunci inscrie-l in directorul alfateck si noi ne asiguram ca va primi atentia pe care o merita.
    Numai bine, Echipa Alfateck.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogeri au apreciat asta: